Verjamemo, da se kupcem pred nakupom rabljenega ali obnovljenega računalnika poraja kar nekaj vprašanj saj se računalnik ne kupuje vsak dan in zakaj bi ravno takrat, ko ga kupujete kupili rabljenega ali obnovljenega. Kakšne prednosti in slabosti vas čakajo, kaj pomenijo nekatere kategorije kvalitet itd.. Na vse ta vprašanja vam skušamo odgovorit spodaj. Vedno pa smo vam na voljo tudi preko kontaktnega obrazca ali telefona.

O rabljenih in obnovljenih prenosnikih in računalnikih

Skoraj vsa rabljena računalniška oprema prihaja iz uvoza, kjer je bila najeta s poslovnim lizingom in jih velika podjetja na vsake nekaj let zamenjajo. Naši dobavitelji to opremo odkupijo. Predno gre ta rabljena računalniška oprema v prodajo gre dvakrat skozi temeljit servis najprej pri dobavitelju in nato še pri nas tako se lahko pohvalimo, da je odstotek reklamacij manj kot procent.

Kvaliteta rabljene računalniške opreme je zelo pomembna saj je tudi za nas pomembno, da ne izgubljamo časa z reklamacijami ter, da ponudimo najbolje kar se da našim strankam. Rabljeno računalniško opremo opredelimo na kategorije. V naši ponudbi je pretežno oprema A kvalitete razen kjer je izrecno navedeno drugače. To pomeni, da je oprema v večini poslovne “Business” kvalitete. Rabljena računalniška opreme te kvalitete je bistveno bolj trpežna in izdelana iz kvalitetnejših materijalov za to imajo bistveno daljšo življenjsko dobo kot računalniki potrošniškega razreda “Consumer grade”. Rabljena računalniška oprema v B kategoriji je dobra priložnost, da tisti, ki jim izgled računalnika ni tako pomemben kot odlična strojna oprema pridejo ugodno do računalnika ali prenosnika. V B kategoriji imajo računalniki nekaj več kozmetičnih poškodb, ki pa ne vplivajo na samo delovanje računalnika. Izdelki z oznako “Kot novo” so tisti izdelki A kategorije kjer gre za izredno ohranjene računalnike z malo ali nič sledi uporabe.

Baterije pri rabljenih prenosnikih v povprečju delujejo 1-1,5 ure. Garancija na baterijo je 6 mesecev. Z garancijo garantirano delovanje pa je 45 minut. V primeru, da kapaciteta baterije pade po 45 minut v roku šestih mesecev pri normalni uporabi računalnika ( brskanje po spletu, pisarniška opravila, e-pošta), vam baterijo zamenjamo brezplačno. Za ta test neprimerna uporaba bi bila gledanje HD filmov, igranje iger itd..

Garancija baterije je lahko tudi manj, če je za  določen izdelek na računu navedeno drugače in ima na primer prenosnik iz določenih razlogov samo en mesec garancije. To bi pomenilo da ima tudi baterija samo en mesec garancije.

Vsa rabljena računalniška oprema v ponudbi je brez OP sistema razno, če je v opisu ali dodatnih informacijah izdelka navedeno drugače. Večina te opreme ima veljavno licenčno nalepko kot je navedeno v dodatnih informacijah na strani izdelkov. Priporočamo vam, da ob naročilu izberete namestitev sistema oziroma lahko tudi nakup windows 10 ali izberete katero od brezplačnih distribucij Linux sistema, predlagamo Ubuntu. Ob tem vam namestimo vse posodobitve sistema do datuma odpošiljanja, preverimo vse gonilnike strojne opreme in jih po potrebi namestimo. Namestimo tudi dodatno virusno zaščito in nekaj uporabniških programov za lažji začetek dela z računalnikom. Tako je vaš računalnik strokovno pripravljen za delo povežete samo še vaš printer ter omrežje WiFi in lahko začnete z uporabo računalnika.

Ker naši računalniki prihajajo iz uvoza je ponavadi tudi jezik sistema iz države od koder prihaja računalnik. Vendar je vedno najmanj na voljo še angleški jezik v veliko primerov pa tudi slovenščina. Kadar nameščamo sistem mi, se vedno potrudimo namestiti tudi Slovenski jezik kadar je to le mogoče.

Renew ali Refurbished (tovarniško obnovljeno) oprema je v bistvu nova računalniška oprema, ki je lahko služila kot raztavni eksponat ali pa ne prodana zaloga, sejemski izdelki, ali izdelki z odprto embalažo in se zato ne more prodajati kot nova oprema. To je nerabljena oprema z od 20 do 30% nižjo ceno od nove opreme. Razen baterij prenosnikov z 6 mesečno garancijo ima vsa računalniška oprema najmanj eno letno garancijo razno, ko je v opisu ali dodatnih informacijah izdelka navedeno drugače.

Bistvena razlika med rabljeno in Renew ali Refurbished opremo je ta, da je bila rabljena oprema v stalni uporabi. Renew ali Refurbished oprema pa so nerabljeni računalniki.

Če ste v dilemi iz katere kategorije bi kupili računalnik za vas nas lahko kontaktirate in skupaj bomo izbrali najbolj primeren računalnik za vas.

Ker večina računalnikov iz naše ponudbe prihaja iz uvoza to pomeni, da nimajo slovenske tipkovnice in za to je potrebno določene tipke predvsem tipke z šučniki in šumniki prelepiti z nalepkami, ki jih priložimo k vsakemu prenosnemu računalniku. Lahko pa izberete bolj profesionalno rešitev in ob naročilu izdelka izberete tudi lasersko gravuro slovenskih znakov na tipkovnico.

Seveda v večini primerov si lahko zaželite v izbranem računalniku večji ali če to omogoča dodatni disk. Mogoče SSD disk. Lahko si izberete več delavnega pomnilnika RAM in podobno. Za vse vaše želje glede nadgradnje rabljenih prenosnikov in računalnikov nas lahko kontaktirate in pomagali vam bomo izbrati primerno konfiguracijo strojne opreme. Renew ali Refurbished opremo vam odsvetujemo nadgrajevati pred potekom garancije saj ima večino te opreme tovarniško garancijo, ki se jo odpravlja na uradnih servisih in bi v tem primeru lahko prišlo do zavrnitve garancije zaradi nepooblaščenega posega.

Kot smo že omenili ima večino naše računalniške ponudbe z izjemo baterij prenosnikov 12 mesečno garancijo. Ob nakupu računalniške opreme si lahko tudi dokupite podaljšano garancijo. Ne pozabite, da pri Valeji ostanemo z vami tudi po izteku garancijskega obdobja z našimi servisnimi storitvami. Več o naših servisnih storitvah si preberite na strani “SERVIS RAČUNALNIKOV”

Opozorilo! Določeni izdelki imajo lahko izjemoma tudi manjšo garancijo in je to izrecno navedeno na računu izdelka.

Več o garanciji izdelkov na strani splošnih pogojev.

Dobavljivost je od 1-7 dneh vendar naj povemo, da v praksi večino izdelkov odpošljemo še isti dan, ko je plačilo izvedeno, prejeto ali potrjeno. Seveda rok dobave se podaljša oziroma je odvisen tudi, če ste ob naročilu izdelka naročili še dodatne storitve kot so nadgradnja prenosnika, namestitev sistema ali kakšne druge zahteve, ki ste jih imeli ob naročilu.

Plačila

Trenutno nudimo plačila preko PayPal-a, kjer lahko uporabite za plačilo več kreditnih kartic med drugim tudi Diners Club, ki omogoča plačila do 12 obrokov ter plačilo preko nakazila na TRR.

Trenutno še ne so pa ponudbe v pripravi.

Naročila in vračila

Postopek naročila je danes v večino spletnih trgovinah zelo podoben tako, da če ste kdaj že kupovali v kakšni moderni spletni trgovini potem to za vas ne bo problem.

  1. Izberite izdelek
  2. Z klikom na sliko izdelka si oglejte izdelek in si preberite podrobnosti izdelka
  3.  Kliknite na gumb V KOŠARICO ali pa KUPI ZDAJ za preusmeritev direktno na blagajno. Na voljo imate tudi direktni gumb za PayPal
  4.  Klikni PRIKAŽI KOŠARICO ali NA BLAGAJNO
  5. Če ste izbrali PRIKAŽI KOŠARICO si sedaj v košarici preglejte vaše naročilo in po potrebi uredite ali pa z klikom na NADALJUJ Z NAKUPOM nadaljujete z iskanjem novih izdelkov ali pa z klikom NADALJUJ NA BLAGAJNO pristanete na blagajni.
  6. Na blagajni izpolnete obrazec PODATKI PLAČNIKA, kjer na koncu z potrditvjo polja izberete ali želite ustvariti tudi uporabniški račun v naši spletni trgovini in tako zbirati točke za vsak nakup ali opraviti nakup kot gost trgovine.
  7. Še enkrat preverite VAŠE NAROČILO ter izberete način plačila
  8. Potrdite da se strinjate s pogoji poslovanja ter s klikom na gumb KUPITE SEDAJ oddate naročilo v naši spletni trgovini
  9. Na vaš e-naslov, ki ste ga uporabili v obrazcu PODATKI PLAČNIKA vam bomo poslali nekaj e-sporočil, kjer boste lahko spremljali potek obdelave vašega naročila.
Oglejte si še video posnetek poteka naročila. (v pripravi)

V postopku naročanja izbiranja izdelka lahko kadar koli praktično v vsakem koraku naročila le tega spreminjate kakor želite. Dodajate odstranjujete izdelke spreminjate količine. Pred potrditvijo naročila imate tudi možnost postaviti vprašanje ali kakšne dileme imate in izrazite željo za pomoč pri naročilu, tako da vas kontaktiramo in vam svetujemo pri naročilu. Bolje se je informirati kot pa dobiti računalnik, ki ne bo za vas primeren.  V primeru, da ste naročilo že oddali imate vedno dovolj časa, da nas kontaktirate in naročilo spremenimo tako, da vam ustreza po potrebi tudi prekličemo. Pomembno je, da ste na koncu zadovoljni.

NE. V naši trgovini ste na začetku kot gost in normalno po postopku izvedete naročilo. Kot gost morate izpolniti obrazec z vašimi podatki za potrebe obdelave naročila. Vendar, če med postopkom v obrazcu spodaj ne odkljukate, da želite ustvariti uporabniški račun se vaši podatki ne bodo shranili. Zabeleženo bo samo naročilo.

Predlagamo vam, da izberete možnost z računom saj boste tako lahko deležni različnih popustov in zbirali točke zvestobe ter jih uporabili pri naslednjem nakupu.

Naročilo lahko vrnete v roku 15-ih dni od prejema pošiljke. Svojo odločitev sporočite na naslov info@valeja.net. Naročene izdelke vrnite nepoškodovane in v nespremenjenem stanju, najpozneje v 15- ih dneh od obvestila o vračilu naročila. Po prejemu blaga in ugotovitvi, da izdelki nepoškodovani in v nespremenjeni obliki in količini, vam vrnemo kupnino kot je določeno v teh pogojih poslovanja.

Naročilo vrnite na naslov VALEJA računalniške storitve David Imerovič s.p., C. Jožeta Krajca 4, 1381 Rakek. Ob vračilu blaga pošljite tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želite, da se vrne plačilo kupnine.

Stroške pošiljanja za vračilo naročila krije kupec. Ponudnik krije stroške pošiljanja za vračilo blaga le v primeru dostave napačnega blaga; tj., če kupec ne prejme blaga, ki ga je naročil. Za izdelke v E-obliki (prenos datoteke) vračilo izdelka ni možno.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

KER JE ZA VRAČILO IZDELKOV LAHKO VEČ RAZLOGOV SI OBVEZNO PREBERITE “POGOJE POSLOVANJA” SAJ JE TU OPISAN POSTOPEK POENOSTAVLJEN.

Seveda z veseljem vam pomagamo in svetujemo pri naročilu. Lahko vas vodimo po trgovini, da skupaj izberemo izdelek, ki bo najbolj primeren za vas ter v vašem imenu izvedemo naročilo. Na vaš e-naslov boste prejeli potrdilo o naročilu ter informacije za plačilo.