Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine  so nujno zlo v današnjem času za to, da je tako ponudnik kot kupec pravno zaščiten. Ker je branje le teh dolgočasno, smo za vas pripravili tudi odgovore na pogosta vprašanjada bi vam olajšali iskanje pomembnih informacij za našo spletno trgovino “Valeja računalniki”. Najdete jih na povezavi “Pogosta vprašanja (FAQs)” .

Splošni pogoji poslovanje (SPP) spletne trgovine “Valeja računalniki” so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).  

SPP določajo delovanje spletne trgovine Valeja računalniki”, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. 

Ponudnik oziroma prodajalec :  
S spletno trgovino Valeja računalniki upravlja podjetje  Valeja računalniške storitve David imerović s.p., C. Jožeta Krajca 4, Rakek,TRR:03106-1000619505, št. vpisa v Poslovni register AJPES, IZP: Postojna: 316-11-00075-2010; matična št. 3687937000, ki ni DDV zavezanec.  Spletna ponudba podjetja VALEJA računalniške storitve David Imerovič s.p. se izvaja na spletnem naslovu https://europrevozi.si “Valeja računalniki”.

Kupec je fizična oseba ali pravna oseba, upoštevajoč podatke, posredovane ob registraciji in oddaji naročila.

Fizična oseba je tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Za potrošnike, ki so fizične osebe po tem odstavku veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov ZVPot.

Znamka “Valeja računalniki” in logotip sta v lasti podjetja VALEJA David Imerovič s.p

Uporabniki spletne strani so fizične ali pravne osebe -obiskovalci spletne strani. 

Kupec je fizična oseba ali pravna oseba, upoštevajoč podatke, posredovane ob registraciji in oddaji naročila.

Fizična oseba je tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Za potrošnike, ki so fizične osebe po tem odstavku veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov ZVPot.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik spletne trgovine  “Valeja računalniki” je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi, da se je seznanil z njimi.

Kupec odgovarja za vse podatke, ki jih je posredoval v procesu naročanja. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi, ki nastanejo zaradi napačno posredovanega naslova ali drugih podatkov.

Kupec po oddaji naročila prejme potrditev naročila po elektronski pošti, račun za naročeno blago prejme ob dostavi blaga ali posebej po pošti v kuverti kot tiskovino.

Sprejeta naročila v spletni trgovini “Valeja računalniki” se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izvedena. Potrošnik lahko po oddajji elektornskega naročila v 24 urah odstopi na podlagi obvestila o odstopu na elektornski naslov: info@valeja.net.

Spletna trgovina “Valeja računalniki” medsebojne obveznosti pri nakupih ureja na podlagi splošnih pogojev v Zakonu o varstvu potrošnikov ZVPot.

Objavljene slike izdelkov na spletni strani ali v drugih objavah so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja izdelkov.

POSTOPEK NAKUPA V SPLETNI TRGOVINI

S prvim nakupom kupec pridobi uporabniško ime in geslo (se registrira) in se strinja s pogoji poslovanja ter s politiko zasebnosti na podlagi GDPR, Zakona o varovanju osebnih podatkov in evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov EU 2016/679. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. 

Da sta bila registracija in naročilo za prvi nakup uspešna, vas obvestimo po elektronski pošti. Prav tako vas po e-pošti obveščamo o vseh nadaljnjih korakih, dokler naročila ne odpošljemo.

 • Vaše naročilo v spletni trgovini
  Ko kupec zaključi svoj nakup, dobi na svoj elektronski naslov povzetek nakupa. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
 • Prejeli smo vaše naročilo
  Če kupec v roku ene ure naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Če je dobavni rok daljši od običajnega (1-7 dni) lahko ponudnik pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko, ki je ob prijavi obvezna. Prav tako lahko ponudnik pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko zaradi preverjanja podatkov.
 • Blago v pripravi
  Kupec prejme obvestilo, ko je blago v pripravi.
 • Naročilo zaključeno
  Če je naročilo zaključeno in do 12.30h, prejmemo kupnino se blago pošlje po pošti še isti delovni dan, če je na zalogi. Dobava blaga je tudi odvisna od naročenih dodatnih storitvah npr. nadgradnja računalnika. V tem primeru se za dobavo ponudnik in kupec dogovorita pisno in dobava lahko odstopa od splošnih pogojev. V kolikor kupec izbere osebni prevzem, je le ta možen vsak delovnik od 9h do 17h na naslovu podjetja. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi ali pritožbe. Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.s

Ponudbe izstavljamo na podlagi povpraševanja. Po preteku veljavnosti ponudbe se lahko na vašo željo veljavnost podaljša, vendar se vnesejo nastale spremembe.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene so izražene v evrih. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Dostava s strani ponudnika je možna. Stroški se zaračunavajo po vnaprejšnjem dogovoru s stranko oziroma v spletni trgovini ob oddaji naročila. Pošiljanje se izvede po pošti ali “Ekspres dostava” izbrane kurirske službe ali hitre pošte. Račun za naročeno blago je priloženo k naročenemu blagu ali posebej po pošti v kuverti kot tiskovino. Naročeno blago ponudnik praviloma odpošlje v 1 do 7-ih delovnih dneh po prejetju kupnine na naš TRR (03106-10000619505) . Navedeni rok začne teči po prejemu naročila do 12. ure še isti dan, po 12. uri pa naslednji dan. V primeru, ko naslovnik ob poskusu dostave ni dosegljiv, dobi pisno obvestilo o možnostih prevzema pošiljke. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

Za izgubo ali poškodbo pošiljke odgovarja prevoznik, tj. Pošta Slovenije ali drug ob naročilu izbrani prevoznik. Ponudnik v primeru poškodbe ali izgube pošiljke pošlje novo pošiljko, takoj ko je o tem obveščen. Kupec mora o poškodbi ali izgubi pošiljke obvestiti prevoznika in ponudnika. Poštnino plača kupec in ni v ponudnikovo breme, razen če se kupec in ponudnik dogovorita drugače. 

Prevzem blaga je možen tudi na sedežu ponudnika ob predhodni najavi vsaj 2 dni prej ali po predhodnem dogovoru.

Kupec ima pravico vrniti naročeno gradivo v roku 15-ih dni od prejema pošiljke. Svojo odločitev mora sporočiti na naslov info@valeja.net. Naročeno blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjenem stanju, najpozneje v 15- ih dneh od obvestila o vračilu naročila. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku. Po prejemu blaga in ugotovitvi, da je blago nepoškodovano in v nespremenjeni obliki in količini, podjetje potrošniku vrne kupnino kot je določeno v teh pogojih.

Naročilo mora kupec vrniti na naslov VALEJA računalniške storitve David Imerovič s.p., C. Jožeta Krajca 4, 1381 Rakek. Potrošnik ob vračilu blaga vrne tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo kupnine. Če so izpolnjeni vsi navedeni pogoji, ponudnik vrne kupnino najpozneje v roku 10 delovnih dni oziroma nadomesti vrnjeno naročilo v skladu z željami kupca ali v skladu z medsebojnim dogovorom.

Stroške pošiljanja za vračilo naročila krije kupec. Ponudnik krije stroške pošiljanja za vračilo blaga le v primeru dostave napačnega blaga; tj., če kupec ne prejme blaga, ki ga je naročil. Za izdelke v E-obliki (prenos datoteke) vračilo izdelka ni možno.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Odstop od pogodbe kupca, ki je pravna oseba, se presoja po določbah Obligacijskega zakonika.

Vse cene so navedene v evrih, vanje ni vključen 22% DDV, ker ponudnik ni davčni zavezanec v skladu s 94.členom ZDDV-1. V kolikor ponudnik postne davčni zavezanec je znesek DDV v breme ponudnika in se šteje, da so objavljene cene z vključenim 22% DDV.

Cena, ki je izpisana ob koncu naročila, je končna cena, sestavljena iz cene izdelka oziroma izdelkov in morebitnih popustov. Ponudnik krije stroške pakiranja in embalaže.

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cene. Za kupca je veljavna cena, ki je objavljena na dan njegovega naročila; tj. na dan zaključka in oddaje naročila.

Cene se spreminjajo (osvežujejo) večkrat dnevno glede na dobavitelja.

Računi
Vse dokumente, predračune, pogodbe in račune pošljemo v enem izvodu. Kupcu pošljemo v elektronski obliki in/ali na papirju, en izvod na papirju in/ali v računalniški obliki pa se hrani na sedežu ponudnika. Dostop do dokumentov, hranjenih v podjetju Valeja računalniške storitve David Imerović s.p., je možen na podlagi dogovora z direktorjem podjetja.

Ponudnik zagotavlja naslednje načine plačila:

A) Plačilo po predračunu (avans). Plačilo lahko izvedete na osnovi prejetega elektronskega naročila in predhodne izbire omenjene opcije. Pri plačilu obvezno navedite številko naročila kot sklic.

B) Kreditno plačevanje je možno preko plačilnega ponudnika PAYPAL, ki podpira večino znanih kreditnih kartic. Pri tem načinu si pridružujemo pravico zaračunati 2€ na naročilo zaradi manipulativnih stroškov.

C) Lastništvo blaga – Vse dostavljeno blago ostane do celotnega plačila last podjetja ponudnika Valeja računalniške storitve David Imerović s.p.

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa.
Informacija o garanciji je navedena tudi na spletni strani izdelka v podrobnem opisu. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni na voljo. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil informacijo o garanciji.
Podjetje Valeja računalniške storitve David Imerović s.p. je dolžno spremljati in ažurno reševati vse zahtevke, ki jih posreduje kupec.
Za nove in vse izdelke, ki imajo še veljavno proizvajalčevo garancijo velja rok za popravilo oz. odpravo napake 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oz. pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno odpravo okvare in pomanjkljivosti izdelka.
Šele v primeru, če proizvajalec ali pooblaščeni servis v tem roku ne odpravi napake, mora potrošniku brezplačno nadomestiti izdelek, z enakim novim in brezhibnim izdelkom. V primeru, da reklamiranega blaga ni možno zamenjati z enakim (ga ni več na zalogi/ni več dobavljiv), se po skupnem dogovoru zamenja za blago, ki vrednostno in kvalitetno ustreza reklamiranemu. Skrajni rok za rešitev reklamacije je 45 dni.

Splošna garancija:
Rok trajanja garancije pri nakupu rabljene rač. opreme je 1, 6 ali 12 mesecev razen ob doplačilu ali po dogovoru. Garancija je
razvidna iz računa.
Garancija prične veljati z dnem prodaje, kar dokazujete z računom.
Garancija velja le za originalno konfiguracijo, ki je zapisana na računu.
V kolikor boste vgradili nove komponente ali izvajali druge posege v računalnik (npr. menjava originalno vgrajenih RAM-ov in trdega
diska) garancije ne boste mogli uveljavljati.
Garancija ne velja v primeru:
” če je potekel garancijski rok,
” če so bile zamenjane katerekoli komponente znotraj računalnika in je v izdelek posegala nepooblaščena oseba,
” če so na ohišju vidne mehanske poškodbe oz. je kupec z izdelkom malomarno ali nestrokovno ravnal,
” okvar zaradi višje sile, izteka baterij, čiščenja…,
” nedelovanja računalniškega sistema zaradi porušene programske opreme (brisani ali napačno naloženi gonilniki, brisan operacijski
sistem…)
” v primeru padca, razbitja, politja, vpliva nenormalne vlage in temperature,eksplozije, neposrednega ali posrednega udara
strele ali prenapetosti po električnem ali komunikacijskem vodu, neposrednega delovanja električne energije zaradi zemeljskega stika,
kratkega stika, previsoke napetosti, elektronskega naboja, ektromagnetnih motenj in podobno.
Pri tiskalnikih garancija ne zajema: pogonskih jermenov, tiskalne glave, kartuš/črnila in tonerja/prah
Podaljšanje garancije:
Garancijo lahko z doplačilom podaljšate na maksimalno 2 leti. Znesek doplačila za podaljšanje je po dogovoru.
Uveljavljanje garancije:
S kratkim opisom napake in kopijo računa vrnite računalnik po pošti ali osebno. Stroške dostave in vračila računalnika nosi stranka.
BREZ RAČUNA POPRAVILO V GARANCIJSKEM ROKU NE BO BREZPLAČNO, SAJ GARANCIJE NE MOREMO UPOŠTEVATI. Za
uveljavljanje garancijskega roka se šteje datum prejema blaga v servis, ne pa telefonski klic, mail ali podobno. Vaš računalnik bo
pregledan in popravljen v najkrajšem možnem času. Za izdelek, ki ne bo pregledan in popravljen v roku 10-ih dni od vračila
računalnika, se podaljša garancijska doba za čas popravila. V primeru, da je izdelek nepopravljiv oziroma stroški popravila presegajo
vrednost izdelka, pa zanj še vedno velja garancija, se reklamiran artikel zamenja ali se izda dobropis v vrednosti izdelka oziroma se
dogovori za drugo rešitev, ki je sprejemljiva za obe strani. Ne jamčimo za izgubo podatkov na pomnilniških medijih ali škodo, zaradi
nezmožnosti uporabe izdelka.
Neupravičena reklamacija:
V primeru, da se izkaže, da je reklamacija neupravičena, se kupcu zaračuna pavšal diagnostike 25€ .
Reklamacije izven garancijskega roka:
Kljub temu, da je vaša garancija že potekla, vam lahko servisiramo vašo rač. opremo po zelo ugodnih cenah.
Vračilo naročenega izdelka :
Če z naročenim izdelkom niste zadovoljni, ga lahko brez pojasnil v roku 14 dni na vaše stroške vrnete na naš naslov: Valeja računalniške storitve David Imerović s.p.. Oprema mora biti nepoškodovana in v brezhibnem, delujočem stanju. V nasprotnem primeru prodajalec
ni dolžan vzeti blago nazaj.

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja podatkov in plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi podjetje PayPal. Avtorizacije kreditnih kartic se izvajajo v realnem času, s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah.

Podatki o karticah se ne beležijo ali hranijo na strežniku ponudnika.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov in spoštovanju zasebnosti v skladu z novo splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR). GDPR je nov sklop pravil EU, ki ureja zasebnost in varnost osebnih podatkov ter nadomešča Direktivo 95/46/ES o varstvu podatkov. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe oddanega naročila ( ponudb, računov, pošiljanje informativnega gradiva) in ostalo potrebno komunikacijo.

Podatki kupca v nobenem primeru ne bodo predani 3 osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo, e-poštni naslov in telefonsko številko, podatki pa bodo uporabljeni izključno za zagotovitev zanesljivejše dostave. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Uporabnik ima vedno na voljo možnost urejanja ali brisanja svojih osebnih podatkov in uporabniškega računa.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in posodobitev podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa so lahko izdelki, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o morebitnih spremembah, se z njim poizkušal dogovoriti o rešitvi, ki bo v zadovoljstvo tako kupcu, kot ponudniku.

Fotografije izdelkov so v večini primerov dejanske slike določenega modela izdelka, vseeno je pa potrebno vse fotografije jemati kot simbolične, saj vedno ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in reklamacij. Prejeto blago preglejte takoj in ob prisotnosti osebe dostavne službe. Vse kasnejše reklamacije poškodbe blaga, dostavna služba upošteva le izjemoma in jih v njihovem imenu tudi spletna trgovina “Valeja računalniki” oziroma ponudnik ne more rešiti. Morebitne poškodbe vnesite v zapisnik, ki ga je dostavljalec dolžan podpisati.

V primeru poškodbe nam v vednost pošiljite sporočilo na naš elektronski naslov: info@valeja.net ali GSM: 040869042, TEL. 01 705 14 40 Ponudnik si bo prizadeval za obravnavanje pritožbe in reklamacij v čim krajšem možnem času in o tem obvestil kupca. Ponudnik si bo prav tako prizadeval za sporazumno reševanje vseh morebitnih sporov. V nasprotnem primeru pa je za spore pristojno sodišče v Ljubljani.