Vse kategorije

Servis računalnikov

Težave z računalnikom?

Priskrbite si hitro in varno servisiranje računalnika in računalniško podporo na daljavo.

Play Video

Kaj lahko pričakujete od našega računalniškega servisa

Hitro in zanesljivo storitev

Hitro in zanesljivo poskrbimo, da bo vaša naprava v najkrajšem možnem času v brezhibnem stanju delovanja in vam še dolgo časa služila pri delu in prostem času.

Varovanje podatkov

Pri servisiranju računalniških naprav vam zagotavljamo popolno diskretnost z vašimi osebnimi podatki ter poskrbimo, da se vaši podatki nebi izgubili.

Podpora na daljavo

Ste naleteli na težavo z uporabo programske opreme? Kontaktirajte nas in skupaj bomo ocenili ali je možno odpraviti napako na daljavo ali bo potrebna intervencija na lokaciji računalnika ali pri nas v servisu.

Več letne izkušnje

Valeja s.p. se  že od  2010 ukvarja s prodajo in servisom računalnikov in izdelavo spletnih strani. Tako imamo veliko izkušenj na strokovnem področju, kot tudi pri delu s strankami.  Nam lahko zaupate.

Vsaka konzultacija, diagnostika

je pri nas BREZPLAČNA

S servisnimi storitvami pokrivamo Osrednjo slovensko regijo in sicer Ljubljano z okolico ter Primorsko notranjsko regijo, Cerknico z okolico in Postojno z okolico.
Naše ciljne stranke so gospodinjstva in majhna mikro podjetja

Naše servisne storitve vključujejo:

POPRAVILA PRENOSNIKOV

POPRAVILA RAČUNALNIKOV

Potrebujete servis?

Preverite cenik storitev.

NEKAJ MOŽNIH OKVAR RAČUNALNIKA

Računalnik se ne prižge

Zoprno kajne? Pritisnete na gumb za zagon računalnika in se nič ne zgodi.

V največ primerih gre za okvaro napajalnika, slabo priključen napajalni kabel, odlomljen (poškodovan) napajalni priključek pri prenosniku. Skratka to nakazuje na odpoved ene ali več komponent strojne opreme. Vzrok je lahko tudi udar strele.

Brez skrbi vaši pomembni podatki slike, družinski video posnetki, osebni ali poslovni dokumenti so še vedno na računalniku.

Ste opazili, da je vaš računalnik zadnje čase bolj glasen in se ventilator sliši bolj, kot se je v preteklosti?

To je zelo pomemben indikator, saj vam računalnik nakazuje pregrevanje ene ali več komponent strojne opreme, ki pa lahko vodi k odpovedi le te. Zelo pomembno je, da v najkrajšem možnem času vaš računalnik pripeljete v Valeja servis, kjer bomo poskrbeli, da bo vaš računalnik še dolgo deloval brezhibno.

Na primer, če vam med delom zastaja miška na zaslonu in se vam ventilatorji vrtijo z visoko hitrostjo, je to resen znak pregretja grafične kartice in rezultat je lahko odpoved le te. V primeru prenosnega računalnika, kjer je grafična kartica ponavadi del osnovne plošče, to pomeni velik strošek, ali za starejši računalnik celo stroškovno ne ekonomično popravilo.

Računalnik postaja glasen

Računalnik
zamrzne in se
ponovno zažene.​

Za ta pojav sta možna dva scenarija. Prvi in najbolj verjeten je problem s okuženo programsko opremo. Druga možna in bolj resna situacija je, da odpoveduje ena od komponent strojne opreme.

Virusi, trojanci, črvi in hrošči povzročijo nestabilnost sistema, še posebej pri ne posodobljenih Windows sistemih. Ko sistem zazna problem, se ponovno zažene, da bi preprečil nadaljno škodo. Ta problem je rešljiv z odstranitvijo škodljive programske opreme, nadgradnjo in posodobitvijo sistema, gonilnikov ali z ponovno namestitvijo čistega sistema.

Pregrevanje računalnika je najbolj verjeten razlog za to, da računalnik zamrzne med delom, zaščita pred pregretjem pa sproži ponovni zagon ali izklop računalnika. Tudi druge komponente, kot so slabo delovanje napajalnika, grafične kartice, procesorja ali pa tudi diska, lahko povzročijo enak problem pri delovanju računalnika.

Imeli smo tudi že primere, ko je problem povzročal neenakomerni tok v omrežju stare hiše ali nepravilnem delovanju razdelilnika elektrike. Večkraten trdi izklop računalnika in sistema lahko povzroči nepopravljivo škodo na samem sistemu in je v veliko primerih potrebna ponovna namestitev sistema.

Ta problem se lahko pojavi nenadno brez kakršnega koli vidnega vzroka. Včasih se po zagonu računalnika začne sistem nalagati, vendar se po določenem času neha odzivati in ne dokonča zagonskega procesa.

Vaš računalnik lahko poizkuša zagnati sistem iz ene od priklopljenih naprav. Preverite in izklopite vse zunanje diske, USB ključke, SD kartice, video kamere in telefone ter poizkusite ponovno zagnati računalnik. V primeru, da napaka vztraja, je najverjetneje problem v konfiguraciji ali napačnem gonilniku ene od komponent strojne opreme, kot so osnovna plošča, procesor, pomnilnik ali grafična kartica.

Računalnik vam v takšnih primerih tudi sporoči kodo napake, ki je lahko zelo dobrodošla pri ugotavljanju vzroka okvare zato, če je to le mogoče si jo zapišite ali slikajte,da bomo lahko na servisu hitreje reševali okvaro.

Računalnik se zažene z napako​

Računalnik je zelo počasen

Se najdete v spodnjih trditvah ali vprašanjih?

  • Moj računalnik deluje zelo počasi in ko ga prižgem se zaganja celo večnost.
  • Moj računalnik deluje počasi in ko ga ugasnem traja zelo dolgo, da se izklopi, včasih pa se izklopi kar med delovanjem.
  • Kaj lahko storim, da bi bil moj računalnik hitrejši, saj nalaganje brskalnika in spletnih strani traja zelo dolgo?
  • Moj računalnik se zaganja zelo dolgo, deluje počasno in nenehno me opozarja o neodzivnih skriptah.
Računalniki sčasoma postanejo počasni, zato je treba ocenit kaj je razlog temu. Lahko je starost računalnika in komponent, ne vzdrževanje ali  servisiranje računalnika in sistema (okvarjene in nepotrebne datoteke se hitro naberejo v sistemu). Vse to lahko povzroči, da postane vaš računalnik počasen in neodziven ter se včasih, kot rečemo v žargonu, zruši ali podre. To običajno zgodi, ko vaš računalnik najbolj potrebujete. Najbolj pogosto se to dogaja starejšim in slabo vzdrževanim računalnikom, saj pogosto nimajo več primernih specifikacij za zaganjanje in delovanje novejših, bolj zahtevnih aplikacij, ki danes potrebujejo bolj zmogljiv računalnik. Seveda pa se to lahko dogaja tudi novejšim računalnikom saj je vzrok počasnosti lahko tudi okvara diska ali katere od komponent strojne opreme.

Slaba povezljivost z internetom ni vedno odvisna od računalnika, pravzaprav je večkrat problem slaba in zastarela mrežna oprema ali celo slab internetni paket vašega ponudnika internetnih storitev in kadar sovpada vse troje je rezultat lahko katastrofalen.

Problem z perifernimi napravami se največkrat skriva v pomanjkanju gonilnikov za te naprave, povezavi z računalnikom ali nekompatibilnosti z sistemom ali verzijo sistema.

Težave se lahko pojavijo nenadno, če ste še včeraj normalno tiskali in uporabljali periferne naprave, danes pa ne deluje nič, lahko s preklopom na drug npr., USB priključek odpravite manjše trenutne težave.
V nekaj primerih je lahko težava tudi v okvari same strojne opreme. Če nobena naprava, ki je priklopljena preko USB priključka ne deluje, je to najverjetneje znak okvare osnovne plošče.

V primeru WiFi tiskalnika je lahko težava v nedelovanju ali konfiguraciji usmerjevalnika (ruterja). Lahko se tudi nastavitve usmerjevalnika, zaradi npr. izpada električnega toka, podrejo in je potrebno tiskalnik ponovno vpisati v domače omrežje.

Zunanje naprave kot so tiskalnik, tipkovnica, miška ne delujejo

SE SPRAŠUJETE KAJ ZDAJ?

ČE SE NAJDETE VSAJ V ENEM OD ZGORNJIH OPISOV, POTEM IMATE SPODAJ DVE MOŽNOSTI. PREVERITE OBE.

Potrebujete servis?

Ali je čas za drug računalnik?

Cenik servisnih storitev

Cenik ne vsebuje cen rezervnih delov ali programskih licenc. Delujemo po principu, če ni popravila ni plačila. Torej, če bi se izkazalo da popravilo ni možno ali stroškovno upravičeno glede na stanje računalnika stranka ne plača nič. Stranko sproti obveščamo o možnih spremembah in ali dodatnih stroških, ki se lahko pokažejo tokom popravila, tako da se lahko stranka sproti odloča o nadaljevanju popravila glede na predviden strošek popravila. Skupaj poiščemo najboljšo možno rešitev za vas.

Nakupovalna košarica
Sign in

No account yet?

0 Primerjaj
0 Seznam želja
0 items Košarica